top of page
lupi.jpeg

Hola! Sóc la Maria Lupiañez, una estudiant de 3r d’Educació Social de l’Universitat Central de Catalunya (UVIC). Des de petita que volia ser mestre, però amb els anys he pogut veure que el que realment m’agrada és l’educació social, per tal d’acompanyar aquelles persones que realment ho necessiten.

 

Vaig néixer Arbúcies, un poblet de la comarca de la Selva, i actualment visc a Vic en un pis d’estudiants, una etapa que recomana o qualsevol estudiant, ja que jo, l’estic gaudint moltíssim.

 

Sóc una persona molt oberta i social, tot i que en primer contacte sóc molt vergonyosa. M’agrada jugar a pàdel, i passar l’estona amb els amics, ja sigui a la muntanya, al bar, a la platja, etc.

 

En aquesta pàgina web us aniré explicant el meu dia a dia en l’assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, expressant les meves dificultats i els nous reptes que haure d’afrontar, ja que no és un tema en el qual em senti còmoda treballant.

El meu objectiu no és ensenyar, és aprendre dia a dia

Coneixements previs

18 de març del 2021

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social

Desconec molt aquest tema, però sí que considero que les tecnologies serveixen per poder comunicar-se amb les famílies, per poder fer un seguiment i que quedi tot en constància, per poder fer deures, etc.

  • Quins coneixements/competències digitals teniu?

Considero que em sé defensar força bé amb les tecnologies, ja sigui amb el word, excel, power, navegar per internet, manejar els mòbils, tabalets, ordinadors, televisions...

  • Quines experiències digitals teniu?

Tinc força domini, ja que vaig fer administració i vaig poder treballar amb diferents programes de comptabilitat, aprofundir amb l’Excel i posar-lo a la pràctica , etc.

  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Pot ser una assignatura divertida i dinàmica, tot i que crec que reclama molta feina i sobretot constància, per tant, hauré d’ intentar de deixar les coses per última hora i espero aprendre coses útils per la meva carrera professional.

Reptes i presa de decisions

16/03/2021

Iniciem l’assignatura, una mica espantada ja que m’havien dit que era una assignatura on és necessitava força constància. La primera tasca que hem de fer és definir-nos com a classe i escollir tres imatges. Sembla fàcil no? Dons no, ens va costar molt trobar una definició per tot el grup, ja que som molt diferents i tenim diverses maneres de pensar. 

Tanmateix, aquell dia em vaig proposar fer la imatge de grup a través de dues captures del Zoom i amb aquesta simple tasca ja em va costar, però vaig afrontar-ho per no quedar malament el meu primer dia de l’assignatura de TIC. 

 

18/03/2021 

Segon dia de classe, segona tasca, una foto i una frase personal per presentar-nos individualment i penjar-ho a la pàgina web general. Primer de tot s’havia de penjar en un fòrum posant-ho com a resposta de la tasca, i jo amb la meva experiència de les tecnologies la vaig posar com a un nou tema de debat. 

Desprès la professora ens va començar a explicar l’assignatura, dient que teníem de crear grups, escollit tema del grup, escollir tema del treball en parelles, crear una entrada personal i crear un blog. Jo en aquell moment em vaig estressar molt, perquè no entenia res i no sabia per on començar. Sort que teníem unes setmanes de marge per anar realitzant les tasques encomanades.

 

23/03/2021

El tercer dia de classe vam mirar un vídeo sobre la bretxa digital generacional i seguidament vàrem realitzar un mural conjunt amb tots les companys de la classe, utilitzant una aplicació que tots podíem escriure alhora. El mural estava format per tres preguntes: Què entens per democràcia?, Què entens per democràcia digital? I per què penses que la democràcia digital ha de contemplar allò que passa a l’escola? Després de respondre aquestes preguntes és va comentar i reflexionar  amb tota la classe, donant els diferents punts de vista. 

 

25/03/2021

 

El dia 25 ja si que ens vàrem haver de posar amb la pàgina web, sort de dues membres del grup que sabien mes o menys com anava i ens van poder anar explicant el funcionament de la pàgina web. Aquest dia em vaig estressar una mica, ja que no sabia com ajudar i com funcionava el sistema de la pàgina web. 

 

06/04/2021 – 08/04/2021

El 6 d’abril ens vam dividir en grups aleatoris creats per el Zoom i des del llibre de Desigualats digitals en el context de l’educació social dividit per diversos punts, en la qual cada grup havia d’explicar un apartat utilitzant un recurs digital. Aquell dia em vaig sentir força realitzada, ja que com a recurs vam utilitzar el canva, una eina que utilitzo força per fer cartells publicitaris del bar on treballo, per aquest motiu ja tenia experiència i podia treballar amb més facilitat. El dia 8 vàrem realitzar les exposicions de tots els recursos preparats. 

 

20/04/2021 

El dia 20 d’abril també vàrem treballar des del llibre de Desigualats digitals en el context de l’educació social, l’apartat 5 anomenat Tecnologia digital i educativa en clau democràtica, posant èmfasi en el 5.1 L’artesania de fabricar la tecnologia digital i educativa. Aquest punt estava dividit en diversos apartats, on cada grup realitzar aleatòriament a través del Zoom, tenia que representar-lo fent un dibuix. En aquesta activitat tot el grup ens vam estressar, ja que hi havia molt poc temps i no estàvem gaire inspirades en que dibuixar amb el que posava al punt, apart que també s’havia de pensar el recurs que utilitzaríem  per fer el recurs. 

 

27/04/ 2021 – 29/04/2021 

Desprès de moltes hores remenat la pàgina web i entendre el seu funcionament començo a publicar informacions, canviar imatges, disseny, etc. Aproximadament dues hores fent feina a la pàgina web. Quan acabo els i envio el link a les meves companyes explicant el que havia fet i resulta que no és va guardar res perquè no vaig clicar publicar. En aquell moment em vaig cabrejar, però em quedo amb la part positiva, mai més se’m oblidarà posar publicar. 

 

11/05/2021 

El curs és va acabant i les pàgines web han d’estar acabades, el treballs falta un dia perquè s’hagi d’entregar. Primer de tot vàrem voler fer un vídeo, però la veritat és que no va quedar gaire bé i vam decidir fer com un blog, on ens vam passar moltes hores perquè no ens acabava d’agradar com quedava. També volíem posar una activitat i no sabíem com fer-ho però finalment vam aconseguir reflectir el que realment volíem transmetre a la classe. 

Aquesta setmana vam haver de trobar-nos gairebé cada dia per tal de acabar els treballs, la veritat és que ens vam organitzar molt bé, al principi no enteníem com fer la matriu, però gràcies a una tutoria ho vam acabar entenent, portava molta feina però era distret. 

 

Coneixements adquirits

Durant al llarg del semestre m’he anat trobant diferents reptes en els quals no m’he sentit molt còmoda treballant, ja que les tecnologies no són el meu fort, però tot i així considero que he fet una evolució. Des d’un principi no tenia moltes expectatives amb l’assignatura, ja que no troba la relació de les TIC amb l’educació social, però finalment he pogut descobrir diversos recursos molt útils per la meva pràctica professional.

 

Tanmateix, considero que les meves competències digitals han augmentat, ja que gràcies a l’assignatura he pogut conèixer molts tipus de recursos que m’estan sent útils al dia a dia, ja sigui per fer treballs universitaris, per fer publicitat del negoci familiar, pel meu temps d’oci, etc. 

 

Finalment, per no tenir moltes expectatives de l’assignatura, he pogut observar i treballar que les TIC són imprescindibles en el nostre dia dia, i per molt que sembli que en l’educació social no són necessàries, hem pogut veure que són essencials. 

bottom of page